2009/01/16

STOPPA MATCHEN!..BOJKOTTA ISRAEL!

Nu har Stoppa matchen-kampanjen gått ut med en *officiell*
namninsamling som kan hittas här:
6-8 mars 2009 mötes Sverige-Israel i en Davis Cupmatch i tennis i Baltiska Hallen, Malmö. Stoppa matchen!Efter de fruktansvärda övergrepp som staten Israel gjort sig skyldig till under angreppet mot befolkningen i Gaza finns det ingen möjlighet för fredsälskande Malmöbor att låta matchen spelas som planerat.
Israel har byggt upp ett aparthiedsystem där rätten att leva eller dö bestäms av om du föds på rätt sida muren.Vi har sett förtyckarsystem tidigare i historien.
I Sydafrika försökte den vita minoriteten upprätthålla ett rasistiskt system där den svarta majoritetsbefolkningen hölls i bojor.
Den gången svarade världssamfundet med en total bojkott mot landet; handelsförbindelser såväl som kulturella och idrottsliga förbindelserstoppades.
Ett krav ställdes för att avbryta bojkotten: nedmontera aparthiedsystemet.
Idag ställer vi samma krav på Israel: tills ni har nedmonterat aparthiedsystemet i ert land och upphört med aggressionerna mot palestinierna kommer vi att bojkotta er och vi kräver samtidigt att vår regering gör samma sak.
Bakom Stoppa matchen-kampanjen står “Nätverket mot israels krig och ockupation” som är en bred samling organisationer, föreningar och partier som har arrangerat de senaste veckornas demonstrationer i Malmö.
Vi kräver: STOPPA MATCHEN!BOJKOTTA ISRAEL!
Skriv på! Sprid!
Vi ska bli tusen och åter tusen!
Hälsningar/Vänstervind
Andra relaterade namninsamlingar:
Nej till Veolia som stödjer ockupationen i Palestina

Upprop för ett svenskt fördömande av offensiven i Gaza!

Stoppa våldet i Gaza och släpp fram den humanitära hjälpen till de drabbade! http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2749

Israel- ut ur Gaza nu!

Inga kommentarer: