2008/10/10

Palestinierna, Förintelsens senaste offer

Måndagen den 13 oktober klockan 19.00 hålls därför en stödkonsert för palestinska barn i israeliskt fängelse. Konserten äger rum i Storkyrkan i Gamla Stan och är ett samarrangemang av Palestinagrupperna i Sverige, Opera con Grazia och Rädda Barnens Stockholmsdistrikt.

Israel har över 10 000 palestinier i sina fängelser. En absolut majoritet av dessa sitter fängslade utan vare sig rannsakan eller dom, helt i strid med alla konventioner om mänskliga rättigheter och Genèvekonventionen.
Nu meddelar Röda Korset att de tillsammans med Opera con Grazia, Rädda Barnens Stockholms-distrikt och Palestinagrupperna i Sverige arrangerar en stödkonsert för fängslade palestinska barn i Storkyrkan i Gamla Stan i Stockholm måndagen 13 oktober klockan 19.00.
Bara sedan september år 2000 så har mer än 6000 palestinska barn varit fängslade eller internerade på israeliska militärfängelser under kortare eller längre perioder.

Dessa barn som ibland är så unga som 12 år har gripits, kidnappats, förts bort och sedermera förhörts utan närvaro av sina föräldrar eller annan vuxen släktings närvaro. I dagsläget sitter cirka 400 palestinska barn i israeliska militära fängelser.

Den israeliska staten har skrivit under FN:s Barnkonvention och har därmed åtagit sig att följa denna gentemot alla barn som de kommer i kontakt med, oavsett om detta sker inom den israeliska statens gränser eller på de områden som Israel ockuperar sedan 1967. I direkt brott mot barnkonventionen fängslas, förhörs, och i vissa fall, torteras palestinska barn.

Inga kommentarer: