2008/10/11

"Det gick fortare än jag trodde",

"Gick fortare än jag trodde"
Vänsterledaren Lars Ohly överraskades av att Mona Sahlin så snabbt tvingades öppna dörren mot vänsterpartiet. "Det gick fortare än jag trodde", var Lars Ohlys kommentar sedan han fått sms från Mona Sahlin med önskan om samtal om framtida samarbete.
Sahlin backar om samarbete med v
Helomvändning. I förrgår uteslöt Mona Sahlin v från en framtida koalition. Nu backar hon.

Kritiken blev stark från många fackliga organisationer och socialdemokrater när partiledaren Mona Sahlin i onsdags förklarade att det nu var uteslutet att vänsterpartiet skulle ingå i ett regeringssamarbete.

“Socialdemokratin måste bilda front med vänstern”
Fackförbunden Seko och Handels kräver att s tar steg till vänster: Samverkan mellan samtliga tre oppositionspartier är helt avgörande. För att skapa ett tydligt alternativ till alliansregeringen är det nödvändigt att oppositionen formulerar en egen politik. Helt avgörande blir att få ihop ett samarbete mellan samtliga oppositionspartier för att bekämpa klyftor och orättvisor i samhället. Om socialdemokratin lanserar en ny välfärdspolitik med samma retorik som alliansens hur ska väljarna då kunna se skillnaderna? Varför välja en ny regering som lägger sig nära den borgerliga regeringen? Det är dags att socialdemokratin tar ett steg åt vänster, skriver Janne Rudén, förbundsordförande för Facket för Service och Kommunikation, Seko, och Lars-Anders Häggström förbundsordförande för Handelsanställdas förbund.

Inga kommentarer: