2009/10/06

Vi satsar på jobb, jobb och ännu fler jobb

Vi satsar på jobb, jobb och ännu fler jobb
2009-10-06

Med dom orden inledde Ulla Andersson Vänsterpartiets budgetpresentation imorse. Tillsammans med Ung Vänster ordförande Ida Gabrielsson, presenterades förslag som tydligt visar att Vänsterpartiet på allvar vill ta ansvar för framtiden, genom satsningar som ska ge mer jobb, jobb åt unga, jobb åt uppsagda och framför allt fler jobb åt alla i Sveriges kommuner och landsting.

- För Vänsterpartiet är det avgörande att vi investerar i framtidstro hos de unga idag som ska bära upp samhället imorgon. För att ta oss ur krisen behövs en ekonomisk politik som framför allt prioriterar jobben, sa Ulla Andersson.

Ladda hem och läs hela budgeten som pdf-fil.

Gemensamma rödgröna förslag

Vänsterpartiet kommer att gå till val gemensamt med Socialdemokraterna och Miljöpartiet, och begära mandat för en gemensam koalitionsregering. Denna motion är ett steg på vägen i detta samarbete. Därför är flera förslag i den här motionen gemensamma för alla tre partier och kommer också att presenteras i allas budgetmotioner. Dessa förslag är markerade med textrutor. De gemensamma rödgröna förslagen är:

Stärkt tillgång på riskkapital
Gemensam investering i besöksnäringen
Ungdomssatsning
Miljöfordonspaket
Ett utvidgat ROT-avdrag för upprustade bostäder och 15 000 jobb
Modernisera skolans lokaler
En ny rättvis rödgrön fastighetsskatt
Effektivisera i statliga myndigheter
Bekämpa skattefusk och ekonomisk brottslighet
Besparingspotential i försvaret

Läs mer;
http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2456:vi-satsar-pa-jobb-jobb-och-aennu-fler-jobb&catid=22:nyhet&Itemid=799

Inga kommentarer: