2008/12/01

6 december!! Bred demonstration mot nazimarschen – för ett Sverige för alla

6 december!! Bred demonstration mot nazimarschen – för ett Sverige för alla
Den 6 december marscherar åter igen nynazister i Salem utanför Stockholm. Nazimarschen är en av Europas största nazistiska sammankomster och lamslår varje år Salems kommun. Bland nazisterna tågar förövare till ett mycket stort antal hatbrott. Samtidigt ser vi hur det rasistiska partiet Sverigedemokraterna, direkt sprunget ur denna nynazistiska rörelse, är på stadig frammarsch.

Det är viktigare än på länge att ta ställning mot rasism och främlingsfientlighet.I ett demokratiskt samhälle är det viktigt att odemokratiska grupper och åsikter möts med demokratiska protester.

Den dagen då nazister och rasister för fram sitt hatbudskap utan att vanligt folk reagerar och protesterar är demokratin illa ute, det har historien visat.

De senaste åren har också nazister börjat bruka allt grövre våld, fredliga organisationer som SSU och Ung Vänster har attackerats.
6 december!!
Därför arrangeras även detta år en bred och folklig antirasistiskt demonstration på Södermalm under parollen ”Ställ upp mot främlingsfientlighet och rasism – Stoppa det nazistiska våldet”.

Inga kommentarer: